Vacancy: Internship Editorial Staff PDC (Dutch only)

Posted on Jun 26, 2017
Vacancy: Internship Editorial Staff PDC (Dutch only)

Voor de periode augustus 2017 – januari 2018 zijn wij op zoek naar enthousiaste, leergierige studenten die stage willen lopen bij de centrale redactie van PDC (minimaal 5 maanden). Deze redactie beheert onder andere de sites EuropaNu en Parlement·&·Politiek. Als redactiestagiair zit je bovenop het nieuws en zorg je ervoor dat het nieuws van onder andere het ANP op de juiste plekken wordt getoond.

Wat kan PDC bieden?
PDC is een bedrijf dat IT combineert met redactionele werkzaamheden. Het heeft programmeurs in dienst die ervoor zorgen dat zoveel mogelijk werkzaamheden worden geautomatiseerd. De websites van PDC worden dan ook voor een groot deel vanzelf bijgewerkt.

Als redactiestagiair begint jouw taak waar de technische mogelijkheden ophouden. Je controleert de automatisch verzamelde gegevens en zorgt ervoor dat deze op de juiste plaats terechtkomen. De teksten die je schrijft zullen ook weer deel uitmaken van het grotere geheel. PDC deelt kennis door informatie met elkaar te verbinden.

We bieden een boeiende stage in een collegiale werkomgeving met voldoende persoonlijke begeleiding. Bij PDC tref je niet alleen plezierige collega’s maar ook een innovatieve en interactieve omgeving waarin feedback en uitwisseling van ideeën essentieel zijn voor de kwaliteit van ons werk.

Via de stage kom je met veel facetten van de Europese en nationale politiek en internet in aanraking. Ook maak je kennis met een bedrijfsmatige professionele werkomgeving die waar mogelijk ook maatschappelijk een meerwaarde wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontplooien en te leren.

Je werkt – in de eerste periode onder begeleiding – mee aan het onderhouden en aanvullen van de sites. Wij streven als PDC naar het creëren, verrijken en aanbieden van digitale informatie op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier en zullen je uitgebreid inwerken zodat je onze werkwijze snel eigen kunt maken. Tijdens je stage zul je als een volwaardige redacteur een bijdrage leveren aan ons redactieteam.

Werkzaamheden
– Het binnengekomen nieuws over actuele Europese en nationale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen volgen en op de sites zetten, ook bij de juiste onderwerpen;
– Het aanpassen van redactionele dossiers over actuele onderwerpen;
– Informatie verzamelen over nieuw te schrijven dossiers en deze nieuwe dossiers schrijven;
– Het schrijven van korte samenvattende nieuwsberichten;
– Inhoudelijk en projectmatig meewerken aan websites van PDC;
– Organisatorische ondersteuning en bijwonen van debatten/lezingen om daar vervolgens een verslag voor onze sites over te schrijven;
– Als informatieassistent de redactie van een site ondersteunen zoals een dagelijkse vooruitblik wat er aan komt en het voor je rekening nemen van social media;
– Meewerken aan diverse projecten binnen PDC voor het Montesquieu Instituut;
– Analyseren en controleren van grote databestanden.

Profiel
Zowel HBO- als WO-studenten zijn welkom om te solliciteren: wij denken in eerste instantie aan studierichtingen als Politicologie, Europese Studies, Internationale Betrekkingen, Geschiedenis, Taal-, Letter- en Bestuurskunde, maar ook studenten Journalistiek zijn welkom. Uiteraard verwachten we dat je goed Nederlands kunt schrijven zonder spel- en stijlfouten en is herkenbare belangstelling voor de onderwerpen die de sites behandelen noodzakelijk.

Uiteraard heb je aantoonbare belangstelling voor de onderwerpen die de sites behandelen. Je volgt het nieuws op de voet en je bent in staat om belangrijke nieuwsitems tijdig te signaleren. Je bent een teamplayer, initiatiefrijk, creatief en stressbestendig. Je Engels is van voldoende niveau om Engels nieuws te vertalen en ook een enkele keer in het Engels iets te schrijven. Kennis van Europees recht en Nederlands staatsrecht is een pré, maar niet noodzakelijk.

PDC streeft ernaar de beschikbare stageplaatsen evenredig te verdelen onder HBO en WO studenten.


Stagevergoeding
Voor de stage krijg je een stagevergoeding.

De stage is voor een periode van minimaal vijf maanden waarbij je 36 uur per week bij ons aan de slag gaat. In overleg kan dit ook voor 32 uur per week.

De procedure
Kandidaten worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, waarin je kennis maakt met je toekomstige stagebegeleider. In het gesprek komen de taken, maar ook eventuele ideeën die je zelf hebt, aan de orde. Ook wordt een redactietest afgenomen.

Reageren

Belangstelling? Stuur dan een e-mail aan Nicole Rutgers-Segers (n2105@pdc.nl) met een uitgebreid curriculum vitae en motivatie wat jou bij PDC aantrekt en wanneer en waarom je graag ons redactieteam komt versterken!