Vacancy: Stage bij de Nederlandse Ambassade te Dublin – Politiek & Europa (Dutch only)

Posted by on Jun 22, 2018 in Vacancies | No Comments
Vacancy: Stage bij de Nederlandse Ambassade te Dublin – Politiek & Europa (Dutch only)

De ambassade is op zoek naar een stagiair(e) voor de politieke afdeling voor de periode 12 oktober 2018 – 12 april 2019 (zes maanden).

Werkomgeving

De ambassade te Dublin is een kleine bilaterale EU-post. Het takenpakket betreft politiek, economie en handel en consulaire zaken. Naast de ambassadeur telt de post negen medewerkers. Vanuit Londen is een defensie attaché mede geaccrediteerd bij Dublin. De Netherlands Foreign Investment Agency in Londen rekent ook Ierland tot haar werkterrein. Gewoonlijk zijn er twee stagiair(e)s.

Stage omschrijving

Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de ambassade. Wij bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket. De invulling wordt in overleg vastgesteld. Tot de taken van de stagiair(e) behoren in ieder geval:

 • Ondersteunen van de ambassade op het gebied van het Brexit-dossier. Dit betreft onder andere het bijhouden van en rapporteren over ontwikkelingen die relevant zijn voor de Ierse politieke en economische situatie, de bilaterale betrekkingen, en de EU-samenwerking;
 • Het in kaart brengen van belangrijke Ierse actoren (politici, academici, journalisten, etc.) inzake politiek, Europa en Brexit;
 • Het voorbereiden van gesprekken inzake politieke dossiers;
 • Bijwonen en verslag doen van briefings, seminars en andere bijeenkomsten over relevante onderwerpen, zoals de briefings van de Ierse standpunten voor diverse Europese raden;
 • Het Ierse nieuws screenen en indien relevant daarover rapporteren;
 • Op ad-hocbasis ondersteunen van de economische en handelsactiviteiten;
 • Op ad-hocbasis bijdragen aan andere werkzaamheden binnen de ambassade, zoals de organisatie van bijeenkomsten en recepties.

Samenvattend: een kans om kennis te maken met de dynamische en veelzijdige werkzaamheden van een ambassade en een unieke mogelijkheid om je theoretische kennis te kunnen toetsen aan de praktijk.

Profiel van de stagiair(e)

De voorkeur gaat uit naar een student in de laatste fase van de masteropleiding European Law/European Studies/ Internationale Betrekkingen of een vergelijkbare studie. Van de stagiair(e) wordt zelfstandigheid, flexibiliteit en initiatief verwacht. Daarnaast heb je als kandidaat:

 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • Representativiteit en bewustzijn van de rol van een ambassade;
 • Creativiteit, assertiviteit, zelfstandigheid, analytisch denkvermogen, organisatorisch vermogen, enthousiasme en inzet;
 • Belangstelling voor politiek en de Europese agenda;
 • Basiskennis van de Europese Unie.

Wat bieden wij

De Nederlandse ambassade te Dublin biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage aan waarbij je als stagiair de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen. Het is een unieke kans om een kijkje in de (internationale) keuken van een ambassade te nemen.

Voorwaarden en vergoedingen

Het stage-reglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt als voorwaarde dat je gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een onderwijsinstelling en de Nederlandse nationaliteit bezit. Meer informatie kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Sollicitatiebrieven dienen een motivatie van maximaal 350 woorden te bevatten. Daarnaast vragen we je een CV (max. 2 kantjes), naam en telefoonnummer van één referent en een kopie van een recentelijk Engelstalig schriftelijk product van jouw hand (bijvoorbeeld een paper) bij te voegen.
Na een eerste selectie zal aan een deel van de sollicitanten gevraagd worden om deel te nemen aan een schriftelijke opdracht.
Een aantal kandidaten zal vervolgens worden uitgenodigd voor een skypegesprek.

Je kunt je sollicitatie voor de ‘stageplaats politiek’ t/m zondag 8 juli 2018 per e-mail richten aan dub@minbuza.nl t.a.v. Thom Klück, Ambassaderaad/Plaatsvervangend Chef de Post.