(DUTCH ONLY) Vacancy: Stage bij de Nederlandse ambassade te Algiers

Application deadline: 29-04-2018

///

De post in Algiers is op zoek naar een stagiaire voor de periode juli 2018 t/m januari 2019 voor de economische afdeling.

Werkomgeving

Algerije is niet alleen het grootste land van Afrika en belangrijke olie- en gasleverancier aan Europa, het is ook de vierde economie van Afrika, een belangrijke regionale speler in zowel de Arabische wereld als de Sahel, een stabiel land in een verder woelig gebied en een van de grootste Nederlandse handelspartners in de MENA-regio.
Daarnaast een steeds belangrijkere partner voor samenwerking op terreinen als migratie en strijd tegen terrorisme. Daarom worden sinds 2014 de betrekkingen tussen Nederland en Algerije geïntensiveerd. Wat onder meer betekent dat er regelmatig ontmoetingen plaatsvinden tussen Algerijnse en Nederlandse bewindspersonen en ambtenaren. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft interesse in zaken doen met Algerije met haar grote binnenlandse markt van 40 miljoen inwoners.

De ambassade Algiers, een middelgrote post op relatief korte afstand van Nederland, heeft dan ook een boeiend takenpakket op economisch, politiek en consulair gebied. De ambassade zet in op een intensivering van de handelsrelatie, via inzet van bezoeken over en weer van bedrijven en overheden, het deelnemen aan beurzen en het schrijven van rapportages over economische ontwikkelingen. Doel is de economische presentie en het marktaandeel van Nederland in Algerije te vergroten.

Algiers is een mooie stad aan de Middellandse Zee met een rijk verleden. De veiligheidssituatie is de afgelopen jaren sterk verbeterd en je kunt je in Algiers, met inachtneming van een dosis gezond verstand, vrij bewegen en naar het strand gaan. De omgeving van Algiers heeft ook veel te bieden qua landschappen en historische bezienswaardigheden w.o. fraaie Romeinse ruïnes.
Ook andere grote steden in het Noorden (w.o. Oran, Constantine, Annaba) zijn veilig te bezoeken. Wel dient rekening gehouden worden met het Nederlandse reisadvies.

Stageomschrijving

Als stagiair ga je voor de ambassade werken bij de EA/LNV-afdeling die valt onder de afdeling Beleid van de post. Dat wil zeggen dat je aan de slag gaat met a) economische, landbouw en natuur zaken b) evenementen, projecten en beurzen en 3) communicatie & sociale media. Je zal o.a. de volgende taken verrichten:

EA/LNV: het ondersteunen van bedrijven die de Algerijnse markt op willen, bijhouden van gegevens en statistieken over Nederlandse handel in Algerije. Meeschrijven aan rapportages op deze onderwerpen. Voorbereiden van handelsbezoeken uit en naar Nederland. Dit gebeurt ook in samenwerking met de LNV-attaché in Rabat.

Evenementen, projecten en beurzen: het opzetten van een aantal commerciële evenementen, ook in nauwe samenwerking met de collega’s van de politieke en culturele afdeling. NL neemt deel aan een aantal beurzen in Algerije om NL in de topsectoren, landbouw, infrastructuur, watertechnologie, maritiem, klimaat, afvalverwerking en duurzame energie op de kaart te zetten.

Communicatie & sociale media: samen met het hele ambassade team de zichtbaarheid van Nederland vergroten; informatie over Nederland leveren voor en het beheren van de bestaande Facebookpagina, uitbreiden van het Linkedin account en opzetten twitter account.

Profiel van de stagiair(e)

 • Goede beheersing van de Franse taal is absoluut noodzakelijk, aangezien al het werk op de ambassade in het Frans gebeurt. Tenminste op B2 niveau, bij grote voorkeur C1. Kennis van Arabisch is een pre maar niet noodzakelijk.
 • Affiniteit met het opzetten van evenementen en hands on mentaliteit.
 • Interesse in macro-economische, handelsbevordering & communicatiewerkzaamheden.
 • Bij voorkeur wordt gekeken naar een kandidaat die ervaring heeft op één van de onderwerpen van de Topsectoren: landbouw, infrastructuur, watertechnologie, maritiem, klimaat, afvalverwerking en duurzame energie.
 • Nieuwsgierigheid naar de woelige regio Noord-Afrika en het grootste land van Afrika en de vierde economie van Afrika in het bijzonder.
 • Je hebt een sterk cultureel aanpassingsvermogen en ruim voldoende sociale sensitiviteit en je bent stressbestendig.
 • Bereidheid om te werken in een omgeving die:
  • Langzamer gaat dan je gewend bent wat betreft werkprocessen & bureaucratie.
  • Beroep doet op je vasthoudendheid en creativiteit bij het zoeken naar oplossingen.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende leeromgeving in een regio van de wereld volop in de aandacht.
 • Verzekerde steile leercurve over het grootste land van Afrika, het geboorteland van Albert Camus & de ouders van Zinédine Zidane en de grootste importeur van Nederlandse pootaardappelen.
 • Ondersteuning bij vinden woonruimte.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Daniël Stork, ALG-EA@minbuza.nl, +213 21 922829

De deadline van reageren is 29-04-2018