Stagiair bij de Nederlandse ambassade te Dublin

De ambassade is op zoek naar een stagiair voor de periode 1 juli 2020 – 1 januari 2021 (zes maanden).

Werkomgeving
De Nederlandse ambassade in Dublin is een relatief kleine bilaterale EU-post. Het takenpakket betreft politiek, publieksdiplomatie, economie en handel. Naast de ambassadeur en plaatsvervangend ambassadeur telt de post negen lokale medewerkers.

Stage omschrijving
Als stagiair word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de ambassade. Wij bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket. De invulling wordt in overleg vastgesteld. Als stagiair verricht je werkzaamheden op het snijvlak van politiek, economie en handel. Tot de taken van de stagiair kunnen in ieder geval behoren:
• Vertaling van het mogelijke Brexit-handelsakkoord tussen het VK en de EU en de impact ervan op het bedrijfsleven;
• Het voorbereiden van gesprekken en verslaglegging van politieke dossiers;
• Helpen organiseren van projecten op het gebied van offshore windenergie, watermanagement en landbouw;
• Beantwoorden van handelsvragen gesteld door Nederlandse en Ierse bedrijven;
• Verzamelen van informatie en schrijven van berichten en verslagen;
• Inzet diverse social media kanalen voor beleidsdoelen.

Een leeropdracht is een belangrijk onderdeel van de stage. Dit kan bijvoorbeeld het opstellen van een politieke rapportage zijn, het schrijven van een sectorrapportage of het organiseren van een evenement.

Profiel van de stagiair
Van de stagiair wordt zelfstandigheid, flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. De voorkeur gaat uit naar een student in de laatste fase van een economische of internationaal georiënteerde masteropleiding. Daarnaast beschik je als kandidaat over:
• Belangstelling voor internationale politiek, handel en de Europese agenda;
• Basiskennis van de Europese Unie;
• Creativiteit, assertiviteit, zelfstandigheid, analytisch denkvermogen, enthousiasme en inzet;
• Uitstekende beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
• Representativiteit en bewustzijn van de rol van een ambassade;
• Affiniteit met het organiseren van bijeenkomsten en evenementen.

Wat bieden wij
De Nederlandse ambassade in Dublin biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage aan waarbij je als stagiair de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen. Het is een unieke kans om een kijkje te nemen in de (internationale) keuken van een ambassade.

Voorwaarden en vergoedingen
Het stage-regelement van het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt als voorwaarde dat je gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een onderwijsinstelling en de Nederlandse nationaliteit bezit.

Solliciteren
Sollicitatiebrieven dienen een motivatie te bevatten. Naast je CV, vragen we je een referent (naam en telefoonnummer) op te geven en een kopie van een schriftelijk product in de Engelse taal (bijvoorbeeld een paper of scriptie) bij te voegen.
Een aantal kandidaten zal vervolgens worden uitgenodigd voor de volgende sollicitatieronde.

Je kunt je sollicitatie t/m dinsdag 4 maart 2020 per e-mail richten aan dub-ea@minbuza.nl t.a.v. Wemmechien Hofman, Economische Zaken, o.v.v. “Stageplaats”.
Ook voor eventuele vragen met betrekking tot (de invulling van) de stage kan je contact opnemen met Wemmechien Hofman via dub-ea@minbuza.nl.
Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
160 Merrion Road, Dublin 4, D04 T283, Ierland
Tel: +353 1 269 3444

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.